In 2019 beleefde Triathlon Noordoostpolder een hoogtepunt in zijn bestaan. Wat in 2012 begon als een idee uit de koker van triatleet Kerst Beuckens, groeide in de jaren erna uit tot een sport evenement wat elk jaar toenam in professionaliteit. En door die groei en professionalisering moest er ook een nieuwe locatie gezocht worden.

De 8e editie werd gehouden op een nieuwe locatie in Emmeloord, het evenemententerrein aan de Marknesserweg. Met ruim 935 deelnemers, veel publiek en fantastisch weer werd het een top evenement. En dit wilden we graag nog een paar jaar voortzetten.

Helaas gooide Corona roet in het eten. Het evenemententerrein werd voor een groot deel in beslag genomen door de corona teststraat van de GGD en een sport evenement organiseren was door de richtlijnen van de overheid niet mogelijk.

In 2020 had Eric Harsta, verantwoordelijk voor de sponsoring, al aangegeven niet door te gaan als bestuurslid en ook Kerst Beuckens had al eens eerder kenbaar gemaakt het stokje over te willen dragen. Ook penning-meester Manon Maas had vanwege haar privé situatie, 2 jonge kinderen en werken in het eigen bedrijf samen met haar partner, aangegeven te gaan stoppen.

Ondanks verwoede pogingen van het bestuur om opvolging te zoeken, moeten we met pijn in het hart concluderen dat dit niet is gelukt. En ondanks een grote schare aan sponsoren, partners en vrijwilligers, hebben wij moeten besluiten om te stoppen met de organisatie van Triathlon Noordoostpolder.

Via deze weg willen wij jullie als sponsoren, partners en vrijwilligers dan ook als eerste op de hoogte brengen van dit (droevige) nieuws. Komende maandag zal in de online versie van de Noordoostpolder een artikel verschijnen over dit besluit, wat woensdag ook in de krant zal staan.

Mede door de steun van alle betrokkenen en uiteraard de inzet van de vele vrijwilligers, sponsoren en sporters, was de Triatlon Noordoostpolder uitgegroeid tot een sport evenement wat landelijke bekendheid geniet. Dat is echt iets om trots op te zijn. Het bestuur kijkt dan ook met plezier en trots terug op de afgelopen jaren en wil een ieder bedanken die dit de afgelopen jaren mogelijk heeft gemaakt.

1
0
Share
Tweet